top of page

søn. 08. nov.

|

Valestrand Kulturkyrkje

Brudebåten

Søndag den 8. november kommer fortelleren Ivar Nygaard til Valestrand Kulturkirke med en forestilling om strev, spenning og lengsel, om tro, håp og kjærlighet. Det er klart for “Brudebåten”, den tredje fortellingen om pionermisjonærene. Denne gangen er det kvinnene som er i fokus.

Registreringen er lukket
Se andre eventer
Brudebåten
Brudebåten

Tid og sted

08. nov. 2020, 18:00

Valestrand Kulturkyrkje, 5554 Valevåg

Om arrangementet

“BRUDEBÅTEN” - en fortelling om pionermisjonærenes kvinner

Omkring midten av attenhundretallet begynte unge menn og etterhvert unge kvinner å dra fra Norge til Sør-Afrika og Madagaskar for å frelse hedninger. Den nye nasjonen Norge hadde ikke råd til oppdagelsesreisende som David Livingstone. Men vi hadde våre misjonærer. De dro til et liv av hardt arbeid, farer, skuffelser og gleder. Ivar Nygaard har lest brev og studert mange andre kilder. Fra dette store materialet har han laget tre fortellinger om pionermisjonærene, «Sild og Salighet», «Lys og Mørke» og «Brudebåten».

I den første fortellingen, «Sild og Salighet», møter vi Tobias og Guri og får et portrett av Stavanger på midten av 1800-tallet. Vi blir med på stiftelsen av Det Norske Misjonsselskap i 1842. I den neste fortellingen følger vi Tobias på en strabasiøs ferd til Sør-Afrika gjennom «Lys og Mørke».I «Brudebåten» møter vi igjen Guri på vei for å gifte seg med sin Tobias. Vi blir også med misjonsskipet «Elieser» som den 1. mai 1876 forlater Stavanger med ni kommende bruder om bord. Lina, Dorthea og de andre unge kvinnene skal til misjonsmarken for å giftes, bli lykkelige eller kanskje forsvinne i barselsfeberens lumske favn...

Dele dette arrangementet

bottom of page