Wed, Nov 27 | Rennesøy folkebibliotek

Brudebåten

Onsdag den 27. november kommer fortelleren Ivar Nygaard til Klepp Bibliotek med en forestilling om strev, spenning og lengsel, om tro, håp og kjærlighet. Det er klart for “Brudebåten”, den tredje fortellingen om pionermisjonærene. Denne gangen er det kvinnene som er i fokus.
Registreringen er lukket

Tid og sted

Nov 27, 2019, 11:00 AM
Rennesøy folkebibliotek, Vikevågveien 138, 4150 Rennesøy, Norge

Om arrangementet

“BRUDEBÅTEN” - en fortelling om pionermisjonærenes kvinner 

Omkring midten av attenhundretallet begynte unge menn og etterhvert unge kvinner å dra fra Norge til Sør-Afrika og Madagaskar for å frelse hedninger. Den nye nasjonen Norge hadde ikke råd til oppdagelsesreisende som David Livingstone. Men vi hadde våre misjonærer. De dro til et liv av hardt arbeid, farer, skuffelser og gleder. Ivar Nygaard har lest brev og studert mange andre kilder. Fra dette store materialet har han laget tre fortellinger om pionermisjonærene, «Sild og Salighet», «Lys og Mørke» og «Brudebåten».  

I den første fortellingen, «Sild og Salighet», møter vi Tobias og Guri og får et portrett av Stavanger på midten av 1800-tallet. Vi blir med på stiftelsen av Det Norske Misjonsselskap i 1842. I den neste fortellingen følger vi Tobias på en strabasiøs ferd til Sør-Afrika gjennom «Lys og Mørke».I «Brudebåten» møter vi igjen Guri på vei for å gifte seg med sin Tobias. Vi blir også med misjonsskipet «Elieser» som den 1. mai 1876 forlater Stavanger med ni kommende bruder om bord. Lina, Dorthea og de andre unge kvinnene skal til misjonsmarken for å giftes, bli lykkelige eller kanskje forsvinne i barselsfeberens lumske favn...

Registreringen er lukket

Dele dette arrangementet